Bloc Party EP – Den nye nyveiven

Bloc Party EP – Den nye nyveiven

At Interpol som stammer fra New York, i 2002 satte seg på tronen av den nye åttitallspostpunk-bølgen var nok litt hardt å takle for mange på de britiske øyer. Bloc Party har store muligheter for å overta denne tronen og føre herredømme over den erkebritiske lyden tilbake dets originale nabolag.

Bortsett fra Talking Heads så var det i hovedsak britiske band som Joy Divison, The Cure, Gang Of Four og XTC med flere, som ledet an etter at punken la inn årene. Bloc Party prøver ikke å skjule hva de har i sin platesamling og leverer her med sin seksspors-EP Bloc Party – en samling låter man nesten kan kalle Best Of Manchester.

De både begynner og avslutter skiva med deres beste låt, Banquet. Først i originalversjon og til slutt med en glimrende elektromiks som tilfredsstiller øregangene ytterligere. Mellom den saftige bunnen og den søte kremtoppen befinner det seg ytterligere fire smakfulle ingredienser. Dersom musikk var konditorvare så ville Bloc Party vært et stort stykke Napoleonskake. Det er energi og driv, postpunk med en tilnærming av pop. Tjue minutter med øremassasje. Rytmisk og tempomessig eleganse, vokal med dampskiphorn-styrke.

Nyveiv er den nye lyden og Bloc Party kan bli en ledende aktør selv om motstanden absolutt er respektabel. Dogs Die In Hot Cars, Franz Ferdinand, Hot Hot Heat, The Rapture og tidligere nevnte Interpol er blant den etter hvert store mengden grupper med fine tyve år gamle LP-er i hylla si. Det å skape sin egen lyd framfor å stjele andres vil alltid være en interessant diskusjon, men band som greier å kombinere inspirasjon med egenart vil alltid bli godt mottatt.

Bloc Party gjør dette på en ytterst tilfredsstillende måte og det vil bli spennende å se 27. november hvilket band som vinner kampen om den nye nyveiven, Interpol fra New York? Eller Bloc Party fra London?

Espen Nersveen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.