Isa – Enslaved på røvertokt

Isa – Enslaved på røvertokt

Enslaved, som en gang ble betraktet som et vikingmetallband, har nå utviklet seg i en slik grad at det blir vanskelig å plassere dem i en annen bås enn den åpne kategorien ekstremmetall. Det eneste som vitner om bandets vikingfortid her er tekster som Return To Yggdrasill, uten at det på noen måte har gått ut over bandets troverdighet.

Isa tar opp tråden der Below The Lights sluttet, og er i så måte en naturlig videreføring. Låtene er mer tilgjengelige enn tilfellet var tidligere i bandets karriere, selv om det fortsatt kreves en solid dose konsentrasjon for å få optimalt utbytte av albumet.

Vokalen er denne gang i en klasse for seg selv. Enslaveds karakteristiske svartmetallvokal er selvsagt fremtredende, samtidig som det varieres ypperlig med ren vokal med jevne mellomrom. Et godt eksempel på dette er tittelsporet Isa, som også har fått egen musikkvideo.

Enslaved får også stort pluss for fete gitarsoloer. Dette er en definitiv mangelvare i dagens metallscene. Da snakker vi ikke nødvendigvis om halsbrekkende gitarronking á la Iron Maiden eller tidlig Metallica, men soloer som sklir elegant inn i det dystre lydlandskapet.

Den tolv minutter lange avslutningen Reogenesis er en av årets beste norske metallåter, med et fabelaktig refreng og et drømmende Pink Floyd-aktig instrumentalparti med nydelige soloer. En verdig avslutning på nok et glimrende Enslaved-album.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.