Mastermind – Solid jentevorspiel

Mastermind – Solid jentevorspiel

Cocktail Slippers har hatt vind i seilene i det siste. De gjorde suksess på by:Larm tidligere i år, de har vært på en aldri så liten europaturne og attpåtil blitt kompis med rockfantasten Little Steven (sist sett i The Sopranos). Det gode forholdet til sistnevnte gjorde også at de fikk spille på hans Undergrund Garage Festival i New York, der store navn som Iggy And The Stooges, The New York Dolls og The Strokes også spilte.

Mye gøy har det med andre ord blitt for disse rock’n’roll-jentene fra Oslo. De er på mange måter i ferd med å ta over tronen til The Donnas (også aktuelle med ny plate i disse dager, red.anm.), som på sin foreløpig siste langspiller Spend The Night, mer enn noe fremsto som et velstelt popband.

Nå er det ikke slik at Cocktail Slippers heller hopper ned i gjørma, gyver løs med feedback og bråker det sikkelig til for oss. Til tross for at deres inspirasjonskilder bærer navn som MC5, New York Dolls og AC/DC, så sliter de litt med å få låtmaterialet til å sparke like mye rumpe som disse. Og selv om den gode følelsen ligger i bunn, så blir dette sjeldent i mer enn snill og lettfattelig poppunk. Den foten gruppen har på rockpedalen kommer på sett og vis aldri helt i bånn.

Dette til tross for at de viser klare tendenser ved flere anledninger. Som for eksempel i tittelsporet Mastermind, samt på bidragene Hard To Do og Give It To Me, der de har funnet frem til et uimotståelig veldreid sound. At det derfor bor noen gigantiske rockhjerter i disse jentene er det ikke mye tvil om. Og dersom de trekker inn litt mer skitt i produksjonsmaskineriet til neste runde i studio gang så kan dette faktisk bli virkelig bra.

Inntil det skjer er det først og fremst som liveband Cocktail Slippers virkelig biter hardt fra seg. Det vil si når de ikke luller seg inn i poppunkrock-formatet, men derimot fokuserer på fullt øs. For dette er da de er på sitt beste som band.

Men er det din tur til å ha rockvorspiel denne helgen, er det ikke dumt ha en kopi av i bakhånd. Platen er nemlig som skapt for å drikke øl, og er akkurat så ufarlig at selv de sarteste listepopører trolig ikke vil forkomme av rocksjokk. Selv om det kanskje ikke hadde vært det aller verste når vi kommer til stykket…

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.