Johndoes nordnorske turnedagbok – dag 1

Johndoes nordnorske turnedagbok – dag 1

Tirsdag 26. oktober 2004 – Nesna:

Tirsdag og tidlig morgen – band, crew og sjåfør sitter i nyleid Starcraft på vei nordover. Vi gav ikke den gamle Caravellen vår fornya tillit i denne omgang, selv om den ble reparert for en svimlende sum like før avreise. Amerikaneren er en ny opplevelse for oss – det er plass til føtter og armer (selv om ti-timersturen til Nesna gjør deg ekstremt støl uansett), vi har DVD-spiller (som seinere viser seg å avbryte filmer halvveis) og en fresh TV-skjerm (helt opp under taket, slik at nakkeskadene er et faktum allerede ti minutter ut i City of God). Men likevel, det er stas med fin bil.

Fraflytting?
Vi er usikre på hvor mange som møter opp på Nesna en kald og regnfull tirsdag kveld, og diskusjonen går hardt i bilen om hvor stor populasjonen Fotograf: Johndoepå plassen faktisk er. Johndoe spilte her under Trøbbeltur i fjor også, og bassist Øssa Eide hevder at fraflyttinga har vært gigantisk i mellomtida. Vi blir ikke mindre usikre når vi er de eneste på ferga – men Thorvalds Studentkro skal vise seg å overraske positivt.

Strømsjokk
Klokka sju er det isende kaldt i lufta, foring av sultne jævler og rigging av utstyr. Den lokale kelneren bistår i ei strømkrise, og får 220 volt rett i venstre hånd som takk. Mannen blir temmelig rød i trynet, men «det e’kkje nå big deal», i følge han selv. Det er over sytti betalende på giggen – ei som heter Monica har kommet hele ti mil fra Mo i Rana, og vi må gjøre to ekstranummer (det blir Rastløs Rock’n’Roll og 24 timer denne gang). Johndoe gir alt som vanlig, og Nesna føles som en bra start på uka.

Natta tilbringes på ei ålreit hytte på Nesna Camping. Lydmann Thomas «Danger» Denstad glemmer å legge seg, og sitter fortsatt i sofaen foran Discovery Channel da vi står opp neste dag.

Jonas, Johndoe

Johndoes nordnorske turnedagbok – dag 1
Johndoes nordnorske turnedagbok – dag 2
Johndoes nordnorske turnedagbok – dag 3
Johndoes nordnorske turnedagbok – dag 4
Johndoes nordnorske turnedagbok – dag 5

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver ved NTNU. Har også podkasten "Musikkelskerne" som startet sommeren 2021. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.