Johndoes nordnorske turnedagbok – dag 2

Johndoes nordnorske turnedagbok – dag 2

Onsdag 27. oktober 2004 – Bodø:

Det er ingen myte at det blåser i Bodø. Det er kaldt, mørkt, og det blåser som faen når vi kjører inn på plassen foran Rock Café, kveldens venue. Derfor er det heller ingen overraskelse at byens befolkning har funnet det fornuftig å kle inn sentrum i glass. Glasshuset gjør shopping, fest, nachspiel og nattmat på Burger King mulig uten å løfte nevneverdig på ræva.

Gourmetmat
Det er i Glasshuset vi inntar dagens varmmat, men vi er velsigna med gourmetkjøtt og rødvin framfor chips og dispenserbrus (sender en takk til arrangør, vi inntar junk tre ganger daglig). Rock Café er en slik plass du finner i alle norske byer – med gitarer, døde rockestjerner og gamle amerikanske reklameplakater på veggene. Ifølge gjesteboka backstage er det mange som har spilt her før oss – The Yum Yums tegnet i sin tid en karikatur av stedets sjef med påskrifta «idiot» over. Johndoe har derimot blitt godt mottatt, og vi ser ingen grunn til å lage kvalm. Så lenge Fotograf: Johndoedet er øl, flaxlodd og en anstendig mengde mennesker å spille for er vi happy.

Kramper
En journalist (som vi etter x antall presentasjoner ikke klarer huske navnet på – Tore? Frode? Kjell?) følger oss hele kvelden, er med på hotellet og plager oss litt bak scenen. Men det er okei, det. Det er omtrent åtti betalende da vi går på, publikum er en smule reserverte til å begynne med («Koffor e dæm så hyper?»), men det løsner halvveis i Gi Gass. Og Johndoe gir absolutt gass. Batterist Stian Lundberg får oppimot krampe under siste ekstranummer (Ebba Gröns Ung Och Kåt), men fullfører mot alle odds.

Svisjnachspiel
Og det er en slik kveld da man gjerne kunne dratt et par låter til, dersom fysikken hadde lagt til rette for det. Scenen er fin, lyden er god, publikum ser ut til å like det de hører. Det blir en del pils til ei dancehall-låt signert Tungtvann etterpå. Den går på repeat. Det er ukedag, og nesten tomt i lokalet fram mot stengetid. Etter nedrigg går vi ut døra i lett rus og blir blåst avgårde til hotellet, der det sedvanlige nachspielet foran Svisj er et faktum. Blakker oss på å stemme fram Chromeo‘s Needy Girl. Vanvittig, sett i ettertid.

Jonas, Johndoe

Johndoes nordnorske turnedagbok – dag 1
Johndoes nordnorske turnedagbok – dag 2
Johndoes nordnorske turnedagbok – dag 3
Johndoes nordnorske turnedagbok – dag 4
Johndoes nordnorske turnedagbok – dag 5

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver ved NTNU. Har også podkasten "Musikkelskerne" som startet sommeren 2021. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.