Johndoes nordnorske turnedagbok – dag 5

Johndoes nordnorske turnedagbok – dag 5

Lørdag 28. oktober 2004 – Kabelvåg:

Ja takk til trøbbel! Her er historien: Hele gjengen tvinger seg opp til planlagt avreise halv ni. Det er 47 mil pluss ferge til Kabelvåg, og sjåføren Kenneth trenger plenty røykepauser – det er klart vi må være ute i god tid. Tidsskjemaet blir noe forskjøvet da vi finner vår kjære, innleide Starcraft med knust rute utenfor Driv. GPS-skjerm, en Rema-pose med 20 DVD-er, to discman-er og to headset, 32 spenn i småmynt, en halvspist pakke Ballerina sjokoladekjeks og pocketboka Liljer fra Jerusalem av Gert Nygårdshaug er sporløst forsvunnet.

Laber stemning
Lydmann «Danger» Denstad mister i tillegg den urgamle laptopen sin, men synes det er Fotograf: Johndoemest skuffende å bli frarøvet fire flasker Carlsberg. Lampegutt Steinis Øien teiper og isolerer hullet, «Danger» anmelder forholdet. Johndoe setter kurs for Kabelvåg klokken 09:50, og stemninga er ganske laber. Etter drøye 20 minutter på veien finner sjåføren ut at han har glemt baggen sin i Tromsø. Vi snur. Vi finner baggen i resepsjonen på Polar, og prøver på nytt.

Etter drøye timen i riktig retning går vi tom for bensin (jepp, jepp, helt sant). Kenneth the Driver må haike tre mil til nærmeste bensinstasjon, fylle ei ti-literskanne med drivstoff, og haike tilbake. Det tar litt tid, det. Det er en underdrivelse å si at galgenhumoren sitter løst i Starcraften. Resten av turen mot Kabelvåg blir en smule anstrengt. Dagens første opptur et at vi rekker ferga fra Melbu til Finnbognes. Dagens andre opptur er at Frode Johnsen putter to mål for Rosenborg. Og i samme øyeblikk som vi ankommer Arbeidern og Kabelvåg nikker Trondheims Beckham inn dagens tredje. Dagens fjerde opptur er selvfølgelig at Frp-sympatisøren Kjetil Rekdal ikke blir seriemester.

Nok en opptur
Dagens femte opptur er konserten. Vi rekker å spise kinesisk på hotell Vestfjord i Svolvær klokken 22.15 – og står på scenen i Kabelvåg en knapp time seinere. The kids are allright, det skal være sikkert! Det er over 100 mennesker i lokalet – og det er en helt insane stemning. Et sunnhetstegn, Pyromantikk, Skyskraper – you name it, de fungerer som faen alle sammen i kveld – takket være et hengivent publikum.

Kommunalt trøbbel
Etter konserten drikker vi øl med ungdommen, og prater med folk vi ble kjent med i fjor. Johndoe får snusen i at Arbeidern er på konkursens rand – og at kommunen heller vil betale millioner for et nytt kulturhus i bygda (der hovedfokus skal være revy og seminar) enn å støtte rock’n’roll. Her spiller vi to år på rad for over 100 kids, og det samme gjør Gåte, Euroboys og en mengde andre turnerende artister.

Johndoe skal spille på Rock Mot Frafløtting i Bø i Vesterålen kommende helg – vi mener det handler om å opprettholde et tilbud for det unge folk har lyst til å bruke tida si på her oppe – rock’n’roll, blant annet. Nord-Norge-turnéens store finale er at vi knytter en død-drukken lydmann fast til senga med en hårføner – og kjører 82 mil hjem til Trondheim neste dag.

Jonas, Johndoe

Johndoes nordnorske turnedagbok – dag 1
Johndoes nordnorske turnedagbok – dag 2
Johndoes nordnorske turnedagbok – dag 3
Johndoes nordnorske turnedagbok – dag 4
Johndoes nordnorske turnedagbok – dag 5

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver ved NTNU. Har også podkasten "Musikkelskerne" som startet sommeren 2021. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.