Supergrass Is 10: The Best Of 94-04 – Popkonger oppsummerer sine første ti

Supergrass Is 10: The Best Of 94-04 – Popkonger oppsummerer sine første ti

Ti år som popband er lenge i en verden der idolene er på valg to ganger i året og NME produserer nye indiehelter i et skremmende høyt tempo. Grunnen til at Supergrass har holdt stand så lenge må tilskrives gruppens suverene meloditeft.

De tre medlemmene Gaz Coombs (gitar og vokal), Mickey Quinn (bass) og Danny Goffy (trommer) produserer ganske enkelt låter som treffer ørene med en kraft som gjør selv pistolskudd misunnelige. Korte, presise og eventyrlig effektive sikter de seg inn på hjernebarken i skjønn overensstemmelse med hvordan tidløs popmusikk er blitt laget tidligere.

Det skal godt gjøres å komme nærmere hovedpulsåren til den komplette popen enn det vi er i godlåter som Pumping On Your Stereo ,Allright, Moving, Time, Sun Hits The Sky og en drøss med andre fabelaktige innslag som er å finne på denne samlingen.

Slagkraftig, og ikke minst ubegripelig catchy, har gruppen hostet opp godlåt på godlåt. Felles for dem alle sammen er kraften til gjøre bekmørke høstdager betraktelig lysere i løpet av sekunder. Gjennom sine fire studioalbum har trioen rendyrket disse tidløse tonene som sjelden krever mer enn at vi smiler bredt og danser til dem når sjansen byr seg.

Selv om Supergrass henter sin inspirasjon fra de aller største innen popen og rocken (The Jam, Rolling Stones, The Beatles, David Bowie, The Buzzcocks, Madness, med flere), så ligner denne trioen aller mest på seg selv. I motsetning til andre briske band som fikk sitt gjennombrudd rundt 1994, så tok de heller ikke vann over hodet i forhold til hva de faktisk kan levere. For mens Oasis aldri ble større enn sin egen munn, Blur gikk alternativt og Pulp ble borte, holdt Supergrass hele tiden på med sitt. Et ”sitt” som innebar å levere fra seg den ene mer suverene låten enn den andre, beregnet på å gjøre livet gladere.

Denne samleplaten er fylt til randen med disse låtene, 21 totalt, fra alle de fire albumene deres. Også de låtene som ikke fikk singelstatus bekrefter at Supergrass er å regne i gruppen av de britiske øyers aller fremste låtsnekkere. Noe som i seg selv burde være mer enn god nok grunn til å sjekke ut Supergrass Is 10: The Best Of 94-04 og klemme den til sitt bryst.

Trender er en ting, tidløs popmuikk er noe annet. Supergrass har i ti år brydd seg mest å lage det sist nevnte, en prioritering vi skal være sjeleglade for at de har tatt!

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.