Johndoes nordnorske turnedagbok – dag 3

Johndoes nordnorske turnedagbok – dag 3

Torsdag 28. oktober 2004 – Harstad:

Etter alt for mange timer i bil er Johndoe med kompani klare for Harstad. Som i fjor skal vi spille på den knøttlille klubben Nedenom og Hjem, som praktisk nok ligger i kjelleren på hotellet der vi låner seng. Gleden er stor da vi oppdager at Viking Hotell Harstad har holdt fast på sin oppsiktsvekkende gode policy – gratis pay-tv fra torsdag til søndag. Stikkord: Soft-porr og Starsky & Hutch.

Publikum går bananas!
Gitarist Terje Uv gjør et uinspirert forsøk på å trashe rom 224, etter en overdose av The Whos The Kids Are Alright-DVD i bilen. Dette Fotograf: Johndoeinnebærer i all hovedsak litt dytting på en kontorpult, slik at noen tomme vinglass nesten velter. Vi blir mer hardtslående i løpet av kvelden; Konserten blir, i år som i fjor, en strålende opplevelse. Publikum i Harstad går bananas! Scenen er vanvittig liten, og den festglade mengden trekker nærmere trommesettet for hver eneste akkord.

Dominoeffekter
Det svært begrensede arealet framtvinger en fascinerende kjede av dominoeffekter – noen velter en monitor over mikrofonstativet, stativet treffer Terje, Terje skjærer opp undertegnedes overarm med gitaren, undertegnede fortsetter med en solid kroppstakling av bassist Øystein, og så videre. Endelig snakker vi pønkrock. Og mannen som plutselig baner seg vei foran scenen og inn på slagmarka i rullestol, får herved en stor dose kred.

Det blir plenty ekstranummer (kun Johndoe-låter, selv om en kvinnelig gjest roper etter Hit Me Baby, One More Time), og full fest med arrangør og nye venner etterpå. Stian slipper til og med skyllebøtte fra hotellets vaskedame – som var forbanna på grunn lydnivået sist. Etter X antall pils besvimer vi i seks gode timer, før turen til Tromsø neste formiddag.

Jonas, Johndoe

Johndoes nordnorske turnedagbok – dag 1
Johndoes nordnorske turnedagbok – dag 2
Johndoes nordnorske turnedagbok – dag 3
Johndoes nordnorske turnedagbok – dag 4
Johndoes nordnorske turnedagbok – dag 5

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver ved NTNU. Har også podkasten "Musikkelskerne" som startet sommeren 2021. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.