Pop Dart Vol. 1 – Samling med ny svensk pop

Pop Dart Vol. 1 – Samling med ny svensk pop

Det er fjorten spor av like mange band og artister som gir et lite innblikk i noe av det som rører seg i musikkens undergrunnsverden i vårt naboland.

Den musikalske menyen på Pop Dart Vol. 1 varierer fra singer/songwriter-bidrag med blant annet Björn Kleinhenz via et par behagelige, melankolske poplåter levert av Leopold og City Quotes, enkel og litt røffere gitarpop fra Inside Riot, The Racks og Love Is All. Alt presentert på en overbevisende måte.

Blant andre høydepunker finner vi et spor med bandet Audrey som låter som et svensk svar på Björk, samt gladpop på svensk slik vi kjenner det fra folk som Håkan Hellström. Før det hele avsluttes med Ronderlins Last Night With The Master, et psykedelisk spøkelse ikke ulikt noe Nick Drake eller tidlig Pink Floyd kunne ha gjort. Platen er med andre ord meget variert og i besittelse av en produksjon som ikke alltid er like klokkeren. Noe som imidlertid kler en samling av denne typen.

Oppsummert er Pop Dart Vol. 1 en spennende introduksjon til noe av det som rører seg i skyggen av de store svenske popnavnene. Om platen inneholder morgendagens funn innen svensk musikk, og eventuelt hvem, er dog vanskelig å forutse. Men det gror godt i nabolandet og prosjektet Pop Dart er spennende nok til at vi bør kunne se frem til en eventuell volum to i serien.

NB! Sjekk også nettsiden: www.royalkitten.com

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.