The Libertines slår til igjen

The Libertines slår til igjen

Det har vært et hektisk år for The Libertines-guttene, med bandoppbrudd og mye styr rundt eks-vokalist Pete Doherty. I går kveld vant de en velfortjent pris for beste britiske band i 2004, stemt fram av musikkavisen NME sine lesere. Selv om Doherty ikke dukket opp på prisutdelingen, ble han hedret av eks-bandkameraten Carl Barat, som takket ham da bandet tok imot prisen.

Det har vært mye blest omkring eksvokalisten siden han ble sparket fra The Libertines i fjor sommer. Britisk tabloidpresse har frydet seg over hans kortvarige forhold til supermodell Kate Moss så langt i 2005, og for to uker siden ble han arrestert på mistanke om utpressing og ran. Han måtte følgelig tilbringe en helg i fengsel etter at han ikke klarte å komme opp med løsepengene pa 150,000 pund (ca 1,8 millioner kroner) som ble stilt.

Babyfakter og avrusning
Dohertys nye band Babyshambles skapte store problemer før jul da de måtte kansellere flere konserter på grunn av hans fraver.Om få uker prøver de imidlertid igjen med en konsert på legendariske Brixton Academy.
Doherty er for øyeblikket på avrusning for sitt langvarige narkotikamisbruk, som kostet ham plassen i The Libertines. Han dukket likevel
opp på britiske Channel 4 denne uken, som del av et diskusjonspanel om NME sin prisutdeling, hvor han så tydelig medtatt ut.

Andre vinnere på Shockwaves NME Awards< (tidligere Brat awards) inkluderte skottene i Franz Ferdinand, som også gikk hjem med flere priser fra forrige måneds Brit Awards.

Shockwaves NME Awards-vinnere:

Beste Britiske Band: The Libertines
Godlike Genius Award: New Order
Beste album: «Franz Ferdinand» Franz Ferdinand
Beste Live Band – Muse
Beste Nye Band – Razorlight
Beste Solo Artist – Graham Coxon
Beste Låt – Franz Ferdinand ‘Take Me Out’
Beste Internasjonale Band – The Killers
Beste Video – Green Day’s ‘American Idiot’
Beste MusikkDVD – Oasis’ ‘Definitely Maybe’

Helene A. Aasen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.