Reppin’ The Lost – Skaper forhåpninger

Reppin’ The Lost – Skaper forhåpninger

Hip-hop-kollektivet Smaltown Emcees er ute med sin første utgivelse Reppin’ The Lost. Den består av i alt tyve spor der de involverte rimslengere veksler mellom å rime på morsmålet (les: norsk), og det fremmede språket vi best kjenner som engelsk.

Og det er på engelsk denne gruppen har mest å fare med, selv om deres prestasjon på norsk heller ikke er så altfor ille. Forskjellen er bare den at de har en tendens til å høre mindre oppstressede ut når de rimer på engelsk. Alt riktignok ikke like velfungerende, men det er like fullt på vårt andre morsmål disse gutta bør vurdere å stase på videre.

På produksjonssiden er det heller ikke så fryktlig mye å trekke ned for. De har valgt et sprekt lydbilde, og makter for det aller meste å unngå å ligne for mye på de idealene de uansett ikke har kapasitet til å kunne kopiere.

Best er Smaltown Emcees i alle fall når de rapper på engelsk, og når de finner frem til beats som kler stilen deres. Hvilket de faktisk lykkes med relativt ofte her. Derfor vil det bli spennende å se hva kollektivet kan klare å kladde sammen ved senere anledninger.

For bandet har helt klart en voldsomt potensiale boende i seg, bare medlemmene blir enige med seg selv om hvor de vil rent kunstetnisk. Kanskje en polisk ukorrekt oppfordring å be noen skrote norsken til fordel for den allerede imperialistiske engelsken. Men i dette tilfellet det berettiget.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.