Back To Bedlam – Litt for pent

Back To Bedlam – Litt for pent

Det ville være svært urettferdig å si at James Blunts Back To Bedlam er et dårlig produkt. Men til tross for vakre ord og en fin stemme, står de noe ensformige melodiene i lengden mest frem som litt kjedelig pop.

I sine i utgangspunktet melankolske låter, kjemper Blunt en desperat kamp for å overbevise sin lytter. Det er likevel neppe en overdrivelse å påstå at mannen mangler ett og annet vesentlig for å nå helt inn. Hver for seg kan låtene fint fordøyes, men plata i sin helhet kan bli noe for intetsigende. Kanskje da spesielt for erfarne og kritiske platelyttere.

Likevel er det absolutt vellykkede unntak å spore på Back To Bedlam. På bidraget som på ingen måte kan sies å ha verdens mest spennende tittel, You’re Beautiful, imponerer dette unge singer/songwriter-talentet spesielt, og da særlig hva stemmeprakt angår. Tidvis er faktisk resultatet riktig så rørende.

Albumets andre høydepunkt er avslutningssporet No Bravery; en nitrist låt – i positiv forstand. James Blunt er tidligere offiser i den britiske hæren, og i henhold til våre kilder skal han ha hentet mye av sin inspirasjon til låten fra sitt opphold i Kosovo 1999.

Ellers er albumet relativt ensformig. Ikke fordi det er direkte uinspirerende, men fordi består av heller få overraskelser og desto flere uspennende låter. Hadde Blunt brukt like mye tid på låtmaterialet som han har brukt på tekst og vokal, hadde han kunnet få til mye. Men for all del: Fin popmusikk kan likefullt spores på Back To Bedlam.

Nils F. Skumsvoll

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.