Back To Me – Spennende og dyktig kanadier

Back To Me – Spennende og dyktig kanadier

Den 26 år gamle singer/songwriteren Kathleen Edwards fra Toronto gjorde det kommersielt brukbart med sin albumdebut Failer i 2003 hvor rennomerte musikktidsskrifter som Rolling Stone og No Depression overgikk hverandre i superlativer. På bakgrunn av dette turnerte hun flittig og ble hyret inn som oppvarmer for ikke direkte matchende band som Rolling Stones og AC/ DC.

Back To Me har Edwards fått god hjelp av sitt faste turneband, foruten etablerte aktører som Benmont Tench (Tom Petty & The Heartbreakers) på tangenter og Eric Heywood (The Jayhawks, Son Volt) på pedalsteel. Samlet bidrar disse utøverne til å gjøre albumet til en sterk musikalsk lytteropplevelse.

Men mest ros skal imidlertid Kathleen Edwards ha selv. Hun skriver feiende flotte sanger om rusten kjærlighet og troløse menn med både innlevelse og oppriktighet. Faktisk klarer hun på en utmerket måte å høres troverdig ut også. Stemmemessig kan hun best beskrives som en krysning mellom Lucinda Williams og en varm Sheryl Crow. Uten at dette blir påtatt.

Hun har skrevet alle låtene selv, enten alene eller sammen med produsent Colin Cripps og Peter Cash (The Cash Brothers), med unntak av Somewhere Else som hun har hentet fra reportoaret til låtskriveren og artisten Jim Brysom.

Låtmaterialet er ellers variert i uttrykket. Her veksles det fra uptempolåter som åpningssporet In State og tittellåten Back To Me til neddempede øyeblikk på for eksempel Pink Emerson Radio og Old Time Sake. Låtkvaliteten er jevnt over av meget høy klasse. Dødpunktene er dog ikke totalt fraværende, men det er heldigvis langt mellom dem.

Oppsummert er Back To Me et pliktkjøp for musikkelskere av spennende og dyktig utført countryrock. Så mens vi venter på at Kathleen Edwards skal dukke opp på en scene i Norge er hennes flotte album ypperlig til å forkorte ventetiden.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.