Shake The Sheets – Flott indierock

Shake The Sheets – Flott indierock

Det tar ikke lange tiden før Ted Leo + Pharmacists finner tonen på Shake The Sheets. Selv om førstesporet, Me And Mia er skivas dårligste innslag, tar det ikke mange låtene før albumet er der den skal være. Gruppen har fortsatt en kontakt med et popete sound, men det låter tøffere og mer rufsete til at det blir et regelrett popalbum.

Etter hvert som platen skrider fremover hører vi at The Clash, Buzzcocks og The Who fortsatt er blant de største inspirasjonskildene til bandet, uten at de (heldigvis!) prøver å blåkopiere deres bedrifter i nevneverdig grad. Ted Leo er utvilsomt en meget dyktig låtspikrer, og bandet Pharmacists har ikke akkurat blitt dårligere med tiden. Dette i sum gjør at det fortsatt er mye god musikk å spore i det denne gjengen foretar seg på plate.

På det fenomenale kuttet Little Dawn finner de for eksempel frem et basstema som kunne vært postpunkheltene i Gang Of Four verdige. Og som vi alle vet er det ikke mye det er bedre å danse til enn en feststemt basslinje, og det slår nok ikke feil denne gangen heller! Andre kutt som fremhever seg er Walking To Do. Criminal Piece, og tittelkuttet Shake The Sheets.

Alt i alt er dette en meget hørbar plate innenfor den melodiske indierocken. Og det vil derfor være en god tanke å putte den i handlekurven neste gang det skal gis næring til en platesamlingen i vekstfasen.

PS: På førstkommende onsdag kommer Ted Leo + Pharmacists for å spille og danse for oss på Garage Oslo. Da er det bare å buste frem den frekkeste indiesveisen, trekke på seg de hippe klærne og møte opp til festspill i hovedstadens flotteste garasje. Det kommer til å bli en kanonkveld!

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.