Seigmen gjenoppstår

Seigmen gjenoppstår

-Et av norges største og viktigste band gjennom tidene er tilbake, og vi er selvfølgelig dødsfornøyd med at Seigmen valgte UKA-05«, uttaler UKE-sjef Håkon Kirkeby i en pressemelding. Og akkurat dét har han selvfølgelig rett i.

En for alle, alle for en
Seigmen som offisielt ble oppløst i 1999, holdt sin siste konsert på et fullsatt Rockefeller 6. mai 1999. Grunnen til at bandet ble oppløst var at gitarist Sverre Økshoff ønsket å forlate bandet, og under mottoet «en for alle, alle for en» ble det etter et bandmøte bestemt at Seigmen skulle slutte å opphøre.Fotograf: Sony Music

Seigmen var på nittitallet et av Norges viktigste band og laget en rekke glimrende album. Platedebuten kom i 1991, og EP-en Pluto ble kun trykket opp i fem hundre eksemplarer. På høsten året etter ble låten Metusah gitt ut på et CD-bilag i musikktidsskriftet Rock Furore. På bakgrunn av denne låten fikk Seigmen kontrakt med Sony Music. Albumdebuten kom med Ameneon og ble utgitt av Sonys underselskap 1:70.

Fikk sitt gjennombrudd i 1995
I 1993 kom EP-en med en coverversjon av deLillos Hjernen Er Alene, som av mange betegnes som en av de beste coverversjonene som er laget og står definitivt som et av bandets konserthøydepunkt.

Album nummer to ble produsert av Sylvia Massy og lansert i 1994 med den betegnede tittelen Total , men det var først med oppfølgeren Metropolis fra 1995 at Seigmen virkelig fikk sitt kommersielle gjennombrudd. Platesalget plasserte femti tusen-merket og ble belønnet med platinatrofé. Singelen med samme navn gikk ut i et opplag på over tyve tusen. Fotograf: Sony Music

I tillegg fikk bandet en velfortjent Spelemannpris for dette albumet og la deretter ut på en turne, som ved hjelp av lyseffekter og sterke visuelle hjelpemidler ikke kan betegnes som noe annet enn en formidabel suksess. Bandets siste ordinære studioalbum, Radiowaves, ble utgitt i 1997. På tross av gode kritikker nådde ikke dette albumet de samme høye salgstallene som forgjengeren.

Seigmen var godt i gang med et nytt album da bandet ble oppløst i 1999. I stedet ble karrieren avsluttet med samleplaten Monument.

Konserten under UKA i Trondheim vil gå av stabelen 20. oktober 2005 i Teltet i Dødens Dal. Panorama ser for øvrig ingen grunn til at noen bør gå glipp av denne unike begivenheten.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.