Stevie Wonder med nytt album

Stevie Wonder med nytt album

Albumet har fått tittelen A Time To Love og vil bli gitt ut på ærverdige Motown Records.

– Det er en tid for krig, en tid for frihetsberøvelse, en tid for sorg og en tid for sammenbrudd. Men mer enn noe, trenger vi en tid for kjærlighet akkurat nå, sier Stevie Wonder selv om sitt nye album. Noe de fleste vel bør kunne si seg enige i.

Stevie Wonder har gjennom sitt virke som sanger, multiinstrumentalist, låtskriver og produsent gjennom de siste førti årene satt sitt særegne preg på det internasjonale musikkmarkedet. Han har solgt over sytti millioner eksemplarer av sine mange album, hvor flere av dem er regnet som klassikere. Deriblant finner vi mesterlige Innervisions fra 1973 og innertieren Songs In The Key Of Life fra 1976. Fullt like imponerende vil nok ikke alle hevde at Wonders åttitallskarriere var. Den låten de fleste unge i dag forbinder med Stevie Wonder er den en gang så populære, men samtidig minst like forhatte I Just Call To Say I Love You fra 1984, som fremdeles står som et lavmål for Wonder kunstnerisk sett.

Stevie Wonder er ellers navn som ofte blir trukket fram når dagens hip hop-utøvere skal redegjøre for sine inspirasjonskilder. For ikke å glemme alle låtene hans som til stadighet samples av dagens generasjon musikere.

Musiker og menneskevenn
Wonderhar i tillegg mottatt det meste av det som kan vinnes av prestisjetunge utmerkelser, inkludert 22 Grammyer og en rekke ærespriser. Han har ikke bare utmerket seg som musiker, men har igjennom sin lange karriere også vist seg som et usedvanlig godt menneske. Som forbilde og profilert stjerne har han vært med på å fronte saker som kampen mot AIDS, USA For Africa og kampen for en Martin Luther King-helligdag.

Den blinde musikeren er altså ikke bare en talentfull musiker ,men også en sann menneskevenn.

Datoen 3. mai er det bare å merke av på kalenderen for gamle Stevie Wonder-tilhørere. Da slippes det etterlengtede nye albumet A Time To Love, hans første studioplate på ti år.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.