Ashes – Tristanias beste så langt

Ashes – Tristanias beste så langt

Etter at tidligere frontmann Morten Veland forsvant for å stifte Sirenia i 2000, var mange skeptiske til om Tristania kom til å overleve. Det viste seg at dette skulle gå relativt uproblematisk, da bandet ga ut World of Glass året etter. Nå har det altså gått vel fire nye år, og på Ashes demonsterer de at bandet fortsatt har mye på lager.

Albumet åpner knallsterkt med tre fulltreffere på rappen. Libre, Equilibrium og The Wretched er alle glitrende låter av høy klasse. Krystallklar lyd er heler ingen ulempe.Med hele tre vokalister i sving sier det seg selv at Tristanias nye verk er en lytteropplevelse litt utenom det vanlige. Her varieres det stort mellom grim vokal (Kjetil Ingebrigtsen), dyp ren vokal (Østen Bergøy) og kvinnelig vokal (Vibeke Stene), en kombinasjon som fungerer virkelig bra, og sørger for et spennende lydbilde.

Gothuttrykket er i stor grad tonet ned, og Ashes fremstår som noe så enkelt som en melodiøs metallplate. Dette er et uttrykk som passer bandet meget bra, og som gjør utgivelsen til Tristanias kanskje beste utgivelse til dags dato.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.