Primo Victoria – Småkomisk krigsmetall

Primo Victoria – Småkomisk krigsmetall

Primo Victoria har Sabaton altså hentet inspirasjon fra all verdens kriger. Tittelkuttet handler om D-dagen under andre verdenskrig, mens Counterstrike handler om seksdagerskrigen i 1967, for å nevne noen eksempler. Med en slags mannlig operavokal og voldsom koring på refrengene blir det noe majestetisk og pompøst over bandets fremtoning, uten at det nødvendigvis er positivt ment. I tillegg finner man store mengder erkeskandinaviske elementer som gitar- og synthdueller og selvsagt haugevis av soloer i turbotempo.

Problemet med denne platen er at låtene til tider blir ufrivillig komiske, noe som resulterer i at man nærmest sitter og flirer av alle tekstene om krig og død som preger albumet. Og det er vel strengt tatt ikke meningen. Om bandet tar seg selv spesielt høytidelig vites ikke, men Primo Victoria blir aldri noe mer enn en digresjon i den enorme metalljungelen der ute.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.