Illegal Nervous Habits – Nervøse sjangerrykninger

Illegal Nervous Habits – Nervøse sjangerrykninger

Noen plater er det umulig å stille seg likegyldige til. Det er ikke som med skiver fra Keane og lignende band, at man kan lukke øyne og ører for så å håpe at de er borte når inntrykkslusene åpnes igjen. Nei, hvis en først har hørt hva det dreier seg om, så bærer det rett inn i meningsmodus.

Akkurat slik er det med Terminal 11-skiva Illegal Nervous Habits. For to ting denne platen ikke er, er likegyldig og intetsigende. Den sier tvert i mot veldig mye på imponerende lite tid. Og i løpet av lurvelevenets varighet kommer grensen for inntrykksmessig overdose farlig nærme.

Det er nesten ikke det utrykk denne platen har droppet å behandle. Breakbeat, tekno, hardpop, disco og annet elektronisk haraball, blandes sammen i en forrykende cut-up-miks, som utrolig nok klarer å etterlate seg en rød tråd midt imellom alle de nervøse sjangerrykningene.

Denne tråden er kanskje ikke så lett å oppfatte ved første ørekast, men den er der like fullt. Den krever bare litt mer av to daffe ører enn det som er vanlig, for at den skal finne det for godt å åpenbare seg.

Om rødfargen til tråden er litt blass får så være – Illegal Nervous Habits er en spennende plate for den som ikke er redd for skeiv hook i retningen av ørets etablerte popnerve. Skulle det bli for skummelt kan man jo alltids legge seg under teppet med forannevnte Keane på hodetelefoner og håpe det gir seg snart…

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.