Instinct – Sepultura-kloner med kraftpakke

Instinct – Sepultura-kloner med kraftpakke

Selv om Instinct til tider kan virke påfallende likt brasilianske Sepultura, funker låtene aldeles utmerket. Se for deg et helt album inspirert av Sepultura-klassikeren Ratamahatta, og du vil raskt skjønne tegningen. Nå er Ratamahatta en av de feteste låtene Sepultura noensinne har laget, så det skal godt gjøres å rote det til med en slik oppskrift.

Albumet åpner med den geniale Set Me Free, en låt som må spilles særdeles høyt. Det rocker noe infernalsk, og vokalist Zontán Farkas brøler seg igjennom låten på imponerende vis. Det beste med dette albumet er de drivende rytmene. Tribal-metall er kjent for en slagkraft av dimensjoner, og man får lyst til å tenne et bål i stuen og danse rundt i transe mens man inntar Instinct på fullt volum.

Nå er likevel tolv låter i meste laget, og det hele blir noe ensformig i lengden. Likevel er Instinct et mer enn godkjent album som alle som likte Sepulturas Roots umiddelbart bør skaffe seg.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.