Saul Willams – Vellykket hybrid

Saul Willams – Vellykket hybrid

Saul Willams har etter debuten fra 2001, den Rick Rubin -produserte Amethyst Rock Star, vært et navn å merke seg. Han er en fremragende poet, med skarpe meninger som blir yttret med en hyperenergisk fortellerteknikk.

På denne andreplaten har han selv tatt over produksjonstøylene, samtidig som han har hanket inn Zack de la Rocha (tidligere sinnatagg i Rage Against The Machine) og Serj Tankian fra System Of A Down, for å rocke opp lydbildet. For denne platen er mer enn noe annet en poetisk hyllest til den sjeldent vellykkede hybriden av hardrock og hip-hop. Williams karakteristiske fortellerteknikk blir blandet ut med et passende forhold av hardrock, skarpskodd elektronika og fyrige beats – en blanding som på sitt beste er særdeles høreverdig, men i lengden blir for monotont til å kunne innkassere toppscore.

På sitt sterkeste, det vil si låtene List Of Demands (Reparations), Surrender (A Second To Think) og Grippo, er denne skiva virkelig bra. Disse bidragene kan ses som en hissig heavy metal -versjon av høydepunktene på Roots Manuvas seneste bassorgie Awfully Deep. Selv om Saul Williams ikke er en like solid musiker som denne briten, er det nok gode låter på denne utgivelsen til å gjøre den til en av de bedre hybridene av hardrock og hip-hop på en stund. Og skulle man tørste etter musikk som appellerer til ettertanke, heller enn discofot og annen flyktig moro, er dette et godt valg.

PS: Saul Williams spiller konsert på Blå i Oslo torsdag 12. mai!

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.