Mugimama – Is This Monkey Music? – Mangler gode låter

Mugimama – Is This Monkey Music? – Mangler gode låter

Det er ikke måte på godordene islandske Mugison har fått for sin musikk i hjemlandet. Med hodet på skakke, serverer han den ene vindskeive popmelodien etter den andre, og fremstår som en krysning av en ung og uerfaren Beck og sen The Flaming Lips. Dette fordi han konsekvent nekter å innordne seg etter tradisjonell låtskrivning, og virkelig gjør sitt ytterste for å finne frem til en selvstendig lyd.

Og slikt er vel og bra, i alle fall på papiret. Problemet er bare at i praksis blir det han kommer frem til ikke spesielt kult å høre på. At Mugimama – Is This Monkey Music? er sjarmerende overambisiøs, full av rabiate vendinger til venstre for det forventede, er en ting. Noe helt annet er at det ikke lager noe særlig inntrykk utover at det er alternativt til beinet. Selv om poenget sikkert ikke har vært å lage en hitplate, så er savnet av de virkelig gode låtene stort.

Egentlig er det bare Murr Murr som etablerer seg som en låt det er mulig anbefale. Og med så få gode låter å vise til blir vi nødt til å legge både champagnen og festhatten med påskriften «GENI!» på ishyllen, til bruk ved en senere anledning. Mugison er utvilsomt en veldig talentfull mann, men denne gang klarer han dessverre ikke å destillere det råe talentet sitt til ren og god musikk.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.