The Stone Roses gjenforenes?

The Stone Roses gjenforenes?

Tidligere i år har det blitt bekreftet at The La’s har funnet sammen og nå spekuleres det i om The Stone Roses kan være lei sørgelige solokarrierer til fordel for storartet samarbeid

The Stone Roses‘ gitarist John Squire er mannen som spruter tennvæske for åpen ild når han til tidsskriftet Time Out med aller største selvfølgelighet proklamerer at han først skal gi ut et gitardrevet soloalbum, for så å gjenforene sitt gamle band.

Villige til å begrave stridsøksa
At bassist Mani og andre kjente skikkelser i det britiske musikkmiljøet (Noel Gallagher er selvfølgelig blant dem) har ønsket at dette skal skje er ingen hemmelighet. Spenningen har alltid vært knyttet opp mot uvennskapen mellom nevnte Squire og vokalist Ian Brown. Begge har de alltid vært åpne og tidvis lagt mye arbeid i å beskrive sin avsky for den andre, men nå kan det se ut som førstnevnte er villig til å begrave den klisjebefengte stridsøksa.

Å kalle det at et tidligere stort band gjenforenes for en sensasjon blir som å kalle okseløp for norsk folkesport, men dette er allikevel hakket mer spennende enn den siste gjenforeningen av Status Quo og deres like. The Stone Roses var sammen med The Smiths, det aller største i engelsk musikk i slutten av åttiårene, begynnelsen av nittitallet, og det har lenge sett svært mørkt ut for oppleve noen av dem live igjen.

Nå har iallefall Squire tent ei fyrstikk, så får vi se om Brown er interessert i år ta tilbake fakkelen som Gallagher synes å tro han er i besittelse av. Kun tiden vil vise om bandet fortsatt klarer å fremføre klassikere som She Bangs The Drums, Fools Gold og I Am The Resurrection uten å virke gamle og uaktuelle. Det er ingen enkel sak å virke tidsriktig og relevant ti år etter, men har egentlig ting forandret seg så veldig da?

Stian Pride

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.