With Teeth – Typisk Reznor

With Teeth – Typisk Reznor

Det er umulig å ta feil av den unike Nine Inch Nails-sounden. Fra første sekund siver Reznors industrirock ut av høytalerne, en lydopplevelse som har vært sårt savnet hos denne anmelder. Nine Inch Nails har riktig nok levert en oppegående liveplate for et par år siden, men ingenting slår en blodfersk studiofullengder.

Albumet åpner sterkt med All The Love In The World, en låt som bygger seg opp mot en kraftpakke av en avslutning. Videre følger en knallhard You Know What You Are?, også dette en meget habil låt av godt gammelt NIN-kaliber.

Singelen The Hand That Feeds skiller seg helt klart ut fra resten av materialet her. Låten er utvilsomt det mest radiovennlige innslaget blant disse fjorten sporene, og det er sannsynligvis mange som kommer til å bli lurt av det popete lydbildet. Dette er på ingen måte en dårlig låt, men særlig representativ for resten av låtene er den ikke.

Fjorten låter med industrirock er helt klart i overkant av hva man orker å høre på i strekk. I så måte gjør With Teeth seg bedre om man lytter til den i flere omganger, ellers blir det hele noe ensformig i lengden.

Dessverre er det et par svake låter som trekker ned helhetsinntrykket en smule. Det er mulig forventningene var litt i overkant høye etter den geniale The Fragile, men etter en lang rekke gjennomlyttinger må det likevel konstateres at With Teeth ikke lever helt opp til forhåpningene om en ny Reznor-klassiker.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.