30/30 – Udiskutable klassikere

30/30 – Udiskutable klassikere

Det har blitt en del samlealbum fra denne karen gjennom Eggums lange karriere. På 30/30 serveres bare et ørlite utvalg fra mannens katalog, og han kunne uten problemer gitt ut fire samlealbum på rappen.

Det er simpelthen umulig å ikke la seg imponere av utvalget på dette dobbeltalbumet. Fra De Skulle Begrave En Konge Stor (1975) til den nye positivitetsflørten Det Føles Bra (2005) finnes det så store mengder med glitrende viser og munter melankoli at det ville ta for lang tid å ramse opp klassikerne i denne anmeldelsen.

Det er få norske visesangere som kan matche Eggums arsenal av gode melodier. Mor Jeg Vil Tilbake, En Natt Forbi, Kor E Alle Helter Hen?, Ryktet Forteller, Nesten Ikkje Tilstede, På ’An Igjen og Et Kort Sekund er kun et lite innblikk i hva som befinner seg på denne utgivelsen.

Vi kunne sagt mye mer om låtene på 30/30, men det er ingen vits å kaste bort tiden med skriverier når man heller kan løpe til nærmeste platesjappe og kjøpe denne maktdemonstrasjonen av en samling. For 159 kroner er dette definitivt årets beste investering.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.