Giving Up The Ghost – Flinkisene oppdager post-punken

Giving Up The Ghost – Flinkisene oppdager post-punken

Mens Windsor For The Derby på den forrige skiva, We Fight Till Death, konsentrerte seg å spille feilfritt, er de denne gang mer åpne for innfall. De tatt steget lenger mot en fortryllende verden av post-punk, der kalde synther operer side om side med petimeter nøyaktige trommer og en nedtonet, kraftfull vokal.

De har brukt mye tid i studio på denne platen, og det merkes. Det er lag på lag med lyder og melodilinjer som, uten å fusjonere helt, jobber sammen til å bli en frekk blanding av lavmælt melankoli, varm folk-pop og rufsete post-punk.

Den sistnevnte biten, beskrives kanskje best som en hybrid av modellene Joy Division og Magazine representerte. Det vil si litt dansbart, men også stemningsfullt hjerteskjærende. Ta for eksempel det blendende gode kuttet Gathering, som fanger de to bandenes tankesett på raffeste vis.

Det er mulig å behandle hvert og et spor av denne fabelaktige platen hver for seg. Men best utbytte av denne fullspilleren får man ved å sette seg ned med den, høre på den, skru av, høre på den igjen, i en lengre, uavbrutt syklus. For det er så mange gode tanker i denne langspilleren, at de blir urettferdig ovenfor din jomfrulytt å drøvtygge den for meget. Alternativ musikk er deilig, dere!

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.