Like A Thief In The Night – Brøyter seg frem

Like A Thief In The Night – Brøyter seg frem

Infidels Forever har tidligere gitt ut musikk under navnet Infidels, men det var først etter navnebyttet at de gav ut sin første fullengder. Like A Thief In The Night er en drøy halvtime med røff og energisk rockmusikk, og skal den sammenlignes med mer kjente band er det nærliggende å trekke frem for eksempel …And You Will Know Us By The Trail Of Dead og Sonic Youth.

Infidels Forevers musikk makter riktig nok å brøyte seg vei og skape sitt eget musikalske rom fylt med enkle popmusikalske triks, en stakkato rytmesans, samt en energi og spillestil som får en til å tenke på langt hardere musikksjangre. Alt dette blir presentert lytteren gjennom en enkel, men fungerende produksjon.

Albumet starter relativt rolig med Repay The Dead, en småpen sak der teksten henspeiler noe til det lite gudfryktige bandnavnet og vokalist Lars Kristensen synger om forholdet mellom livet og døden. Derfra går det en melkerute som tekstmessig beholder en referanse til det å være en Infidels Forever, og foretar musikalske stopp innom blant annet emo og indierock, enkle og hardere lydbilder samt noen mer melodiøse takter.

Før det hele avrundes med Say Nothing Forever, et spor der bandet serverer oss reispikka rock, fri for alt som måtte lukte av jåleri og ekstravaganse. Det lykkes de såpass bra med at denne står tilbake som et av platens høydepunkter, sammen med den fengende Working In A Coma.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.