Music From Searching For The Wrong-Eyed Jesus – Småskummel sørstatskøntri

Music From Searching For The Wrong-Eyed Jesus – Småskummel sørstatskøntri

Dette er altså soundtracket til filmen Searching For The Wrong-Eyed Jesus. Filmen er laget av Andrew Douglas og følger White gjennom Pentecostals kirke, fengsel og kullmine, blant annet.

Med artister som Jim White, Handsome Family, 16 Horsepower og David Eugene Edwards på spillelisten, ligger alt her til rette for et mystisk og småskummelt dypdykk i sørstatenes hemmeligheter. White bidrar selv med en rekke låter hentet fra albumene Wrong Eyed Jesus og No Such Place, deriblant Still Waters og den stemningsfulle The Wound That Never Heals.

Også 16 Horsepowers liveinnspilling av Black Soul Choir og Edwards solofremføring av Wayfaring Stranger forsterker albumets mørke stemning. Får å få frem en støvete og nedstemt helhet har man valgt å trekke frem litt mindre kjente artister, i hvert fall for oss nordmenn, som Cat Power, Lee Sexton og Johnny Dowd, som alle bidrar med dystre sørstatsbetraktninger.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.