Johnston Is Sane EP – Varierende indiepop

Johnston Is Sane EP – Varierende indiepop

Zoom-bandet Napoo har base i Oslo, men er befolket av musikere fra flere steder i landet. De har også en stor spredning hva musikalsk bakgrunn angår; fra folkemusikk med blant andre Odd Nordstoga i Blåmann til retro-støyrock med undergrunnsfenomenet Headset.

Det er ikke så fryktelig tydelige spor fra de nevnte sjangerne på EP-en Johnston Is Sane, for det de her serverer her er lavmelt, lystig og naiv lo-fi.

Åpnings- og tittelsporet Johnston Is Sane er en trivelig liten sak med et rimelig enkelt lydbilde der bandet synger om sine musikalske inspirasjonskilder. De refererer selv til musikalske kilder som R.E.M., Ai Phoenix og Rondelles. Alle referanser som naturlig nok stemmer godt over ens med hvordan musikken til Napoo høres ut.

Tittellåten er også EP-ens høydepunkt, mens Tumbling Movement og Star For Hire i likhet med Johnston Is Sane er lavmælte og småpene bidrag krydret med enkelte musikalske krumspring. Dog uten at det fungerer like godt her.

Det eneste stedet Napoo legger inn litt trøkk er i den avsluttende The Hunt – en forfriskende låt som dessverre bare nesten fungerer. Alt i alt inneholder EP-en nok spennende musikk til at man se frem mot en fullengder med spenning, men ikke nok til at den i seg selv er mer enn middels interessant.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.