Skru dådyrblikket på, Stereo Total kommer!

Skru dådyrblikket på, Stereo Total kommer!

I morgen, tirsdag, spiller de opp til Bambi-dans på John DEE i Oslo. Dagen etter får Bergen og Phonofestivalen besøk under berlinduoens omfattende europaturne. Oslo og Bergen står nesten først på lista som også omfatter blant annet London, Roma, Athen og Paris.

Mange ingredienser
Dersom du ikke kjenner til Stereo Totals lo-fi-univers, beskrives det godt i et presseskriv datert 1997(!), hvor følgende ingredienser er nevnt puttet oppi den musikalske suppa de serverer: ”Førsti prosent Chanson, tyve prosent R’n’R, ti prosent Punkrock, tre prosent DAF-Sequenzer, fire prosent Jacques Dutronc-Rhythmique, syv prosent Brigitte Bardot og Serge Gainsbourg, en og en halv prosent Cosmonaute, ti prosent really old synthesizers, ti prosent 8-bit Amiga-sampling, ti prosent transistor amplifier, én prosent really expensive and advanced instruments(…)”.

Françoise behersker nesten like mange språk som folk har fingre og tær tilsammen, og på albumene synger hun på alt fra islandsk til japansk, via engelsk, tysk og fransk. Hun er også en anerkjent skribent, og har utgitt over tyve bøker.

Se ikke bort fra at de får deg til å dra på smilebåndet, og at det vil rykke litt i rockfoten når duoen nå legger turen innom Norge.

Do The Bambi betyr ifølge bandet noe á la «Show the beautiful eyes beneath your long lashes and rescue me from the inferno of my ego in this sad and mean world!». Tirsdag og onsdag kan du altså se hvordan dette gjøres i praksis.

Thomas Olsen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.