Return The Gift – De fantastiske fire

Return The Gift – De fantastiske fire

Legendene i Gang Of Four er populærmusikkens kanskje viktigste band i 2005. Dette fordi bandets klassiske debutfullspiller fra i 1979, Entertaiment! , har gitt uvurderlig næring til de (altfor?) mange neopostpunk-gruppene som popper ut fra de britiske øyer. Bloc Party, Franz Ferdinand, Futureheads, The Rakes, Art Brut, Kaiser Chiefs og resten av kaoskamereatene, hva de enn måtte kalle seg, hadde aldri eksistert i dag hadde det ikke vært for at denne gjengen med pessimistiske marxister.

Return The Gift byr på en liten vri på en best of-samling. Låtene er sakset fra gruppens tre første langspillere, det vil si Entertaiment!, Solid Gold og Songs Of The Free. Men i stedet for å klippe og lime fra mastertapene, har de tatt seg bryet å spille inn låtene på nytt, spesielt for denne platen.

Låtmaterialet er selvsagt fantastisk. Men noen av sporene, og da spesielt de som er hentet fra Entertaiment!, treffer ikke like hardt i nyinnspilte versjoner. Likevel ikke dårlige på noen måte, bare hakket dvaskere enn utgangspunktet. Derfor blir Return The Gifts trekkplaster i kampen om platekjøperne den mandig kule remiksdisken som følger med på kjøpet.

På den CD-en blir utvalgte Gang Of Four-bangers remikset av folk som The Dandy Warholds, The Others, Yeah Yeah Yeahs, Ladytron og Hot Hot Heat ( i den grad de fortsatt kan kalles kule, da?). Spesielt verdt å merke seg er Yeah Yeah Yeah-versjonen av I Love A Man In A Uniform, der Karen O bidrar med ekstra vokal.

Gang Of Fours to første plater, Entertaiment! og Solid Gold, er like obligatorisk i en seriøs platesamling, som egg og bacon er til søndagsfrokosten. De er rett og slett unngålige.

Return The Gift kan på sin side sjekkes ut som en hyggelig kuriositet eller som en introduksjon til bandet, men vil aldri kunne erstatte originalinnspillingene.

NB! I salg fra 10. oktober 2005.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.