The Other Side – Over middagshøyden

The Other Side – Over middagshøyden

Som tidligere medlem av storheter som The Byrds, The Flying Burrito Brothers, Manassas og The Desert Rose Band, har Chris Hillman rettmessig sikret seg plass og milevis omtale i rockhistorien. Chris Hillman har gitt ut en rekke soloalbum med høyst varierende kvalitet og The Other Side kan ikke sies å være blant Hillmans sterkeste utgivelser.

Som vanlig dreier det seg om akustisk musikk i skjæringspunktet mellom bluegrass, country og folk, med stor vekt på det musikalske håndverket. Som vanlig er det ikke mye å utsette på behandlingen av instrumentene. Han synger godt, om ikke akkurat pent og han er en usedvanlig god utøver av de fleste strengeinstrumenter, spesielt mandolin. I tillegg har han med seg en rekke musikere som kan sitt fag og vel så det. Med folk som Herb Pedersen, Larry Park, Bill Bryson og Skip Edwards med på laget, kan man nesten ikke klage på musikerne.

Det som trekker ned er Chris Hillmans evner som låtskriver. På The Other Side har han skrevet de fleste av låtene selv og ingen av dem kan betraktes som annet enn middelmådige. De fleste klisjeer er inkludert. Det være seg tekstmessige klisjeer så vel som musikalske. På den positive siden er det verdt å nevne at han gjør en utmerket versjon av Eight Miles High av The Byrds. Ellers kan hans egne låter The Other Side og The Wheel godkjennes.

The Other Side understreker inntrykket av at Chris Hillman allerede har gitt sine beste bidrag.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.