Chapter One – Superglatt jazzmuzak

Chapter One – Superglatt jazzmuzak

Platen fra Earth Affair er andre utgivelse fra Gulli Briem, trommeslager og en av grunnleggerne av ”jazzpop”-gruppa Mezzoforte. Albumet er første internasjonale utgivelse, tidligere har han en ren islandsk release med navn Earth (2001) bak seg.

Du vet muligens hva du kan vente deg når du går til anskaffelse av denne plata – at Briem har bakgrunn fra Mezzoforte gir en del føringer for stoffet. Noe sørgelig er det at låtene sklir så motstandløst forbi uten å etterlate noe spesielt inntrykk. Det er like fort glemt som det er hørt. Her er det mye synth samt lett og glatt jazzpop, men det er lite som fører til et ønske om gjenhør. Stort sett tusler det hele av gårde og til tider bikker dette helt over i skikkelig new age-smørje.

Morten Harket bidrar med vokal på sporet Gildas Prayer, en låt som har en mer tradisjonell melodistruktur og dermed sitter noe lettere i øret. Denne låten kunne kanskje vært inkludert på en a-ha-plate også. Harkets klokkeklare vokal kan jo redde nær sagt hva som helst, så her tar det seg veldig stort opp. Gleden er kortvarig, for allerede i neste spor er det tilbake i den gamle tralten, og slik fortsetter det stort sett plata ut.

Et annet høydepunktet er Tunisia, hvor ett av temaene i låten er basert på en tyrkisk folkesang. Denne fungerer bra og har et visst driv over seg. Bidraget er forøvrig mikset av Flood, blant annet kjent fra sitt arbeid med U2, Depeche Mode og The Smashing Pumpkins.

Har du stor sans for denne typen instrumentalmusikk så er dette sikkert greit, men det skal nok mye til før Earth Affair skaffer seg særlig mange nye fans med dette.

Ståle Aune Fjellstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.