Pale Ravine – Tidløse debutanter

Pale Ravine – Tidløse debutanter

Deaf Center består av nordmennene Erik Skodvin og Otto Totland,som før denne langspillerdebuten har sluppet EP-en Neon City.

Duoen er signet på det grådig gode britiske labelet Type, som blant annet også huser wonderboyen Khonnor og de svenske gromjentene i Midaircondo.

Pale Ravine er en mørk og omstendelig affære, og det er befriende fritt for enkle snarveier eller krasse usvinger. Skodvin og Totland forteller ordløse historier om fortid og fremtid gjennom monumentale og teatralske låter. Det hele pakket inn i et stramt elektronisk format.

Pretensiøst? Utvilsomt. Men også usedvanlig ekte og levende, og du som lytter blir dratt med inn i et univers utenfor tid og rom. Temaene i melodiene henter momenter fra klassisk musikk, og det elektroniske formatet fører disse videre. Det vi si inn i melodier, som i egenskap av å ikke bli båret frem av noen vokal, vil kunne bli klassisk musikk for den oppvoksende generasjon knotteskruere.

Vi går inn på låta Lobby, er inne i denne dimensjonen uten tidsbegrep i 51 minutter, og kommer ut igjen etter Eloy, og det i en merkelig forfatning. Vi er rolige, men redde. Triste, men oppstemte. Pale Ravine spiller på hele følelsesregisteret, og etterlater sin lytter i en psykologisk forfating som må oppleves for å kunne forstås.

Forhåpningene etter EP-en var skyhøye, og det er derfor godt å konstatere at Deaf Center leverer varene. Det er bare å gå å hente dem hos din lokale platepusher, mens de ennå er ferske. Bon appetite!

PS! Platen kan du kjøpe her.

NB! I salg fra 7. november.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.