Licence To Rock – Frem med luftgitaren

Licence To Rock – Frem med luftgitaren

Tre grep og tolvtakters boogierock er ingenting å skamme seg over. Det enkleste er ofte det beste og bandet Hercules fra Fåvang i Gudbrandsdalen er utmerkede representanter for en nesten utdødd musikksjanger som hadde sin glansperiode midt på syttitallet med Status Quo som en av de ledende eksponentene.

Det er med andre ord ikke nybrottsarbeid og nytenkning som står i fokus på Licence To Rock. Man kan likevel ha det mye moro med boogierock og det høres det ut som de har i Hercules. For det hele dreier seg om moro og spilleglede når de seks karene i Hercules har gått i studio og spilt inn åtte låter med høy luftgitar- og vorspielfaktor. Dette er hva det hele dreier seg om – nemlig bruksmusikk.

Ja visst har du hørt det meste hundrevis av ganger før, og joda, riffene blir gjentatt til det kjedsommelige, men det er også forbasket tøft og morsomt. Det holder selvsagt ikke helt i mål, men jeg må bare innrømme at jeg tok meg selv i stå foran speilet med en imaginær Telecaster i hendene. Og da må man nesten si seg fornøyd. Hercules byr på festmusikk og en fest i ny og ne har ikke skadet noen.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.