Bullet In A Bible – Trivelig livepakke

Bullet In A Bible – Trivelig livepakke

Bullet In A Bible er tatt opp ved Milton Keynes i England. Mesteparten av låtmaterialet er naturlig nok hentet fra bandets siste, og til tider meget oppegående, album American Idiot.

Spørsmålet som melder seg når man skal anmelde en liveplate er ofte hvorvidt man skal vektlegge låtmaterialet eller fremførelse i størst grad. I Green Days tilfelle holder begge deler såpass høy kvalitet at det er vanskelig å fremheve noen spesielle svakheter. Det eneste måtte være at det blir vel mye American Idiot på én gang. Faktisk hele første halvdel av utgivelsen dreier seg rundt dette albumet.

Heldigvis finnes det nok av mimremateriale for de som foretrekker bandets eldre utgivelser. Suksessalbumet Dookie er selvsagt godt representert med blant andre Basket Case og Longview, i tillegg til låter fra mindre kjente Nimrod og Insomniac.

Det kunne med fordel vært gjort mer ut av den medfølgende DVD-en. Innholdet er mer eller mindre identisk til CD-en, med unntak av et par intervjuer innimellom låtene. Bandets artige sprell på scenen som vi fikk oppleve både på Roskilde og Quart er i stor grad kuttet bort. Dette er synd, for da sitter man igjen med en rimelig ordinær liveinnspilling. Riktig nok er det noen pyroeffekter her og der, men når man halvparten av filmen er i svart-hvitt forsvinner litt av poenget.

Som oppsummering kan man slå fast at det ikke går an å mislike denne platen dersom man liker Green Day. Så enkelt er det. Er du derimot ikke blodfan, kan nok det hele bli litt kjedelig i lengden. Uansett er Bullet In A Bible et godt minne å ta med seg hvis du likte konsertene i sommer.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.