The Rising Tied – Kjedelig sideprosjekt

The Rising Tied – Kjedelig sideprosjekt

Vi kan ikke forvente mirakler når Linkin Park-MCen Mike Shinoda prøver å stå på egne ben med alter egoet Fort Minor. Men på debutplaten The Rising Tied kan han like fullt skilte med en liste ikke uefne samarbeidspartnere. Blant andre finner vi Common, Black Thought, John Legend og sist, men ikke minst Shawn Carter (Jay-Z) som er å finne i rollen som biprodusent. Alle disse er navn som automatisk genererer en viss nysgjerrighet.

Dessverre blir dette, selv med slike størrelser på laget, en intetsigende affære. Shinoda, som spiller mer eller mindre alle instrumentene på denne platen selv, er ingen videre spennende MC, og han kan heller ikke skryte av å ha en velutviklet sans for gode låter. Det resulterer i at The Rising Tied består av bidrag som sjelden er direkte dårlige, men veldig ofte trettende å høre på.

Derfor blir det hele en humørløs sutrerock-hop som i kraft av å mangle slagside med gode, distinkte låter, ender som en musikalsk gjesp.

Men av den grunn å kreve Shinodas hode på et fat, er overilt. Om ikke annet, så kan du bruke denne platen som et eksempel på et produkt du verken ønsker å gi, eller enda mindre å få selv, til jul. Og det er jo et tips som kan være vel verdt å ha i bakhodet, når lillebror betror deg at han er Linkin Park -fan og ønsker seg denne skiva i presang.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.