Kitsuné Maison Compilation – Godt og blandet

Kitsuné Maison Compilation – Godt og blandet

Det er en ærlig sak å ikke like å danse. Kitsuné Maison Compilation er i så måte en samleplate for de som synes det er skikkelig gøy å riste på rumpen. Ikke for de som boogiererer til alt med en luguber bass et eller annet sted inni lydbildet, men for de som stiller krav. Krav til at musikken holder et høyt nivå, og at den groover hardere enn skjegget til Chuck Norris (Den som ikke er fortrolige med dette bildet, er pent nødt til å ta et raskt nettsøk).

Undertegnede hadde liten kjennskap til de deltakende aktørene på denne skiva, med et stort unntak i australske Architecture In Helsinki, som opptrer med den euforiske melodien Do The Whirlwind. Men så er ikke denne platens mål å vise eksisterende storspilleres eminens heller, men tvert i mot å flekke mindre beskrevne blads talenter for allmennheten. Noe den lykkes meget godt med.

Det diskes opp med en leken collage av blant annet discopunk, indie-elektronika, drum & base, superpop og house. Strukturturen er løs og ledig, og det skal godt gjøres å finne en stilistisk rød tråd. Men det som gjør Kitsuné Maison Compilation til en plate det er lurt å anskaffe, er at alle bidragene representerer ny, bra musikk.

Ny og bra musikk framført av artister det er en sann glede å stifte bekjentskap med. Ved å oppdage flotte prosjekter som VHS Or Beta, Digitalism og Ruede Hagelstein, før disse blir husholdningsnavn på kredtunge utesteder kloden over, kan du bli den kuleste kiden i klassen allerede i dag.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.