Born Again: Collected Remixes 1999-2005 – Robuste remikser

Born Again: Collected Remixes 1999-2005 – Robuste remikser

Å remikse godt krever sin mann (eller sin kvinne, for all del). Og en som kan dette, er den amerikanske vestkystprodusenten Sutekh, eller Seth Horvitz som han egentlig heter. Plateselskapet Leaf har nå samlet 23 remikser han har gjort i perioden 1999-2005, for artister som blant annet Hanne Hukkelberg, Ammoncontact, Black Faction, Murcof og Safety Scissors.

Når Horvitz ikke har bedrevet remiksing, har han gitt ut tre langspillere under Sutekh-navnet, og er i gang med å lage den fjerde, som forhåpentligvis vil være klar en gang i løpet av det inneværende året.

Born Again: Collected Remixes 1999-2005 er en spektakulær introduksjon til en meget spennende musiker. For Sutekh tillegger originallåtene en edge det i ettertid er vanskelig se for seg at de klarte seg uten. Frekt, lurt og overlegent elegant lager han knallsterke versjoner av allerede gode låter, og det er vanskelig å trekke frem noen dødpunkter på denne fyldige dobbeldisken.

Knyttede teknofunk-never, grumsete ambientskruing og sart pop er blant stilartene som med største selvfølgelighet blir behandlet og gjort til levende nytolkninger. Et omfattende prosjekt, som i sum blir spennende og givende musikk.

Blant de mange høydepunktene denne platen rommer, bør remiksene av Salvo Beta – Evil Against Evil (Pigeon Milk Mix), LOD – WD Remix, Ammoncontact – Baila Con Los Niño(s) (Trabajadores Mix) og TV Pow – Friendship Patrol (Guitar Heroes Mix) nevnes som naturlige pekere for hvor i landskapet dette ligger. For de som tar mitt ord for det, kan jeg røpe at det ligger midt i blinken, sett fra både fra et geografisk og musikalsk ståsted.

PS! Platen kan du kjøpe her.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.