Love And Youth – Lykkelig dystert

Love And Youth – Lykkelig dystert

Jenny Wilson kommer fra Sverige og ga i fjor ut solodebuten Love And Youth. Dette etter først å ha gitt ut to album med skranglepopgruppen First Floor Power.

Wilson selv sier at Love And Youth er et konseptalbum, der viktige ingredienser er kjærlighet, skole, neseblod, slagsmål, ensomhet og annet snacks som hører barne- og ungdomstiden til. Men på tross av dystre undertoner, makter platens uttrykk å være både optimistisk og sprudlende.

Med sin uimotståelige stemme og sangteknikk, cruiser Wilson rundt i lydbildet og tillegger de snedige popmelodiene en ekstra dimensjon. Som en blanding av Roisin Murphy, CocoRosie, Anja Garbarek og The Shins låter dette kjent, men på en frisk og vital måte.

Noen ganger frister Love And Youth lytteren til å stille opp på en balkong å kaste egg på kafé-hipsterne over gaten, andre ganger til å løpe ut på en stor åker og synge til småfuglene. Eller bare synke sammen i en mjuk stol foran stereoen og sende en bamse-sms til kjæresten, for gamle synders skyld.

Det er med andre ord mange følelser som kan knyttes opp i mot denne platen, både hyggelige og triste. Love And Youth er derfor en helhetspakke man blir fullstendig oppslukt av, men sjelden går lei av å lytte til. Også må det nevnes da, at det er beroligende å høre at dystre temaer ikke automatisk trenger å avlede tristesse.

NB! Jenny Wilson spiller på Blå i Oslo fredag 27. januar.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.