Sleep Is The Enemy – Utrendy og kult

Sleep Is The Enemy – Utrendy og kult

Kanadiske Danko Jones og bandet hans er klare med sin tredje fullspiller, Sleep Is The Enemy. Og om det skulle være noen tvil om det, så gjør de ingenting som ikke har blitt gjort før. Det er bare rock, ispedd en klekkelig dose roll. Summen av dette blir rett-frem rock’n’ roll, og det låter fortreffelig.

Fra det begynner med Sticky Situation, en låt som kan sees som en hyllest til Sonic’s Rendezvous Bands überklassiske evergreen City Slang, til det slutter med tittelkuttet Sleep Is The Enemy, er det gutteromsrock for all verdens riksdaler som gjelder. Danko Jones howler, riffer og shower på sitt sedvanlige hardrockende vis, og det er få som gjør det bedre. Til forskjell fra We Sweat Blood er det langt mellom intensitetsfloppene denne gang. Låtene er kruttsterke, og de treffer mer umiddelbart enn tilfellet var på forgjengeren.

Temaene som berøres er for det meste sentrert rundt jenter og pulings, og det er følgelig fritt for hint om hvordan lage fred på jord. For Danko Jones vet hva han er god på, og han bruker derfor heller ikke tid på nybrott. Sleep Is The Enemy er derfor på ingen måte en trendy og tidsriktig plate. Den er fylt til randen av klisjéer og velkjente grep, men det skjer på en engasjerende og rumpesparkende måte.

Team Danko Jones driver med bare rock’n’roll, og de later heller ikke som noe annet. Du kommer derfor ikke til å tenke store, nye tanker med Sleep Is The Enemy på øret, men det som kan garanteres, er tiltakende lyst til å spille på luftinstrumenter og drikke øl. Noen ganger er det så definitivt best å holde seg til tradisjonelle konsepter, fremfor å søke nye jaktmarker. Skål!

Andreas Haslegaard

Én kommentar til «Sleep Is The Enemy – Utrendy og kult»

  1. Tilbaketråkk: Fyrrig nok » Panorama.no

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.