Scroll To Top

Sing-A-Longs And Lullabies For The Film Curious George – Sing-a-long for store og små

Karakter

Jack Johnson nølte ikke da han ble forespurt om å komponere soundtracket til animasjonsfilmen om Curious George. Med seg på platen som bærer det forklarende navnet Sing-A-Longs And Lullabies For The Film Curious George har han en rekke gode venner. Blant annet sine vanlige kompanjonger i trioen Merlo Podlewski, Adam Topol og Zach Gill – og ikke minst Johnsons musikalske tvilling Ben Harper.

Johnson og Harper fremfører sistnevntes With My Own Two Hands med et enkelt akkompagnement og tostemt, nesten sakral vokal. Resultatet er søtt, behagelig og mykt, uten noen gang å bli klissette – en god kombinasjon for en barneplate som passer like godt for oss med stemmerett og et distansert forhold til tegneserieaper, som for barneskolebrukerne.

Albumet bærer riktig nok preg av å være beregnet på et ungt publikum, men her er det rett og slett en kvalitetsartist som på en meget seriøs måte fremfører låtene. Resultatet blir aldri pinlig å høre på. Man kan trygt lytte til dette uten å bli tatt for å være en teit Hakuna Matata- eller Winnie The Pooh-geek.

Åpningssporet Upside Down er enkelt og greit en herlig låt; rytmisk, positiv og med et tydelig singer/songwriter-preg á la Jack Johnsons tidligere utgivelser. Den er sammen med The White Stripes-coverlåten We’re Going To Be Friends to av platens høydepunkter. Jack Johnson og hans venner bruker like få instrumenter som White-duoen, men de gjør låten til sin egen gjennom å roe den ned, legge til litt naivitet og noe ekstra barnslig glede.

Gjennom hele albumer er vokalen tydelig og musikken ofte enkel og lavmælt; ikke noe problem å få med seg teksten her – eller for den sags skyld å synge med. Skal det nevnes noe som trekker litt ned blir det at et helt album med så enkel og ”barnslig” musikk blir litt i meste laget. Den egner seg best i litt mindre doser – eventuelt med animerte bilder til.

Om skribenten

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

kommentarer