Tom Waits turnerer igjen

Tom Waits turnerer igjen

Forrige gang Tom Waits la ut på turne var i forbindelse med utgivelsen av albumet Mule Variations i 1999. Han har etter dette gjort et knippe enkeltkonserter, med et par euroopeiske byer på programmet, men ikke lagt ut på en lengre turne på mange år.

I forbindelse med utgivelsen av hans foreløpig siste album, Real Gone, gjorde Tom Waits kun tre konserter på det amerikanske kontinentet i 2004, men var også innom byer som London og Berlin. Denne gangen er det først og fremst de amerikanske sørstatene og midtvesten som får besøk av legenden.
– Vi må dra til Tennesse for å hente noe fyrverkeri, og dessuten er det noen som skylder meg penger i Kentucky, humrer Tom Waits i en kommentar til hvorfor akkurat disse områdene er prioritert i år.

Ikke siden åttitallet
Enkelte steder han nå skal opptre har han aldri inntatt scenen før, mens andre ormråder har han ikke besøkt siden åttitallet. Forrige gang Waits var i Europa ble billettene til London-konserten revet bort i løpet av en halvtime, mens mer enn 150 000 mennesker slengte seg på telefonen i løpet av første timen billettene var i salg. Den enorme etterspørselen etter billetter til en Tom Waits-konsert henger derfor ikke uventet sammen med mannens relativt sjeldne sceneopptredner.

Fjerde beste låtskriver
Tom Waits ble for øvrig, sammen med sin kone og langtids samarbeidspartner- og produsent Kathleen Brennan, nylig kåret på fjerdeplass i Paste Magazines kåring over de hundre beste nålevende låtskrivere.

Om Waits har planer om å legge turen innom Europa i løpet av året sier pressemeldingen ingenting om, men for ferierende nordmenn på andre siden av Atlanteren ser Tom Waits turneplan for USA slik ut:

1. august: Tabernacle, Atlanta (GA)
2. august: Thomas Wolfe Auditorium, Asheville (NC)
4. august: Orpheum Theatre, Memphis (TN)
5. august: Ryman Auditorium, Nashville (TN)
7. august: Palace Theatre, Louisville (KY)
9. august: Auditorium Theatre, Chicago (IL)
11. august: Opera House, Detroit (MI)
13. august: Akron Civic, Akron (OH)

David Blindheim

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.