Satser på rocken

Satser på rocken

Foto: Bjørn Sigurdsøn (Statsministerens kontor), Nils F. Skumsvoll og Frode Jørum

– Dette er rett og slett helt fantastisk! Alle de viktigste kampsakene for Norsk Rockforbund i denne perioden er mer eller mindre innfridd, sier en entusiastisk Monica Larsson, daglig leder i Norsk Rockforbund.

En million til rockeklubbene
Norsk Rockforbund er spesielt fornøyd med at prøveprosjektet med en klubbstøtteordning har fått én million kroner. En slik ordning vil føre til flere konserter, i hele landet – hele året, forteller forbundet.

Norsk Rockforbund vil jobbe for at klubbstøtteordningen forvaltes av organisasjonen, som representerer ca 130 studentsamfunn, blues- og rockeklubber over hele landet.

– En million kroner er ikke så mye penger, men dette er et svært viktig skritt i riktig retning for norske helårsarrangører, og prøveordningen kan gi oss noen viktige erfaringer på hvordan vi kan sørge for kvalitetskonserter i både bygd og by hele året, sier Monica Larsson, som tidligere i år var ute og ønsket seg to millioer til denne ordningen.

– Klubbstøtteordningen er et prøveprosjekt. Partene i musikklivet vil bli invitert til å komme med innspill til hvordan vi skal organisere støtteordningen, sier kulturminister Trond Giske i en kommentar til nysatsningen.

Høyere status for rock- og bluesfestivalene
Fotograf: Nils F. SkumsvollDet satses også på Musikkverkstedordningen og øvingslokaler, med en samlet økning på 2,5 millioner. Dette er midler som kommer norske arrangører, utøvere og rockeverksteder til gode.

Festivalene får som varslet en økning på 3,5 millioner kroner. Dette har, sammen med at en rock- og bluesfestival bør få knutepunktstatus, vært viktige politiske målsetninger for Norsk Rockforbund. At knutepunktstatus for rock- og bluesfestival nå er innvilget med 1,5 million kroner, anser Norsk Rockforbund som en stor kulturpolitisk seier.

Økt turne- og arrangørstøtte
Det er flere nyheter i statsbudsjettet som vil virke positivt inn for arrangører av rock- og blueskonserter. Frifond ordningen, som er populær blant Norsk Rockforbunds medlemmer, er styrket med 15,6 millioner.

Fotograf: Frode JørumTurne og Arrangørstøtte for Rock og populærmusikk (TARP-ordningen) i Norsk Kulturråd er styrket med 1 million. Dette er en sentral støtteordning for norske konsertarrangører og økningen vil, sammen med den nye klubbstøtteordningen, slå positivt ut for konsertvirksomheten i hele landet.

På toppen av dette har BRAK, kompetansesenteret for rock i Bergen, kommet inn på Statsbudsjettet med en halv million kroner. De blir dermed det første regionale kompetansesenter innen rytmisk musikk som inne som en fast post på Statsbudsjettet.

– Dette betyr at man nå likestiller rocken med jazzen. Et stort og viktig grep for det regionale musikkmiljøet, sier daglig leder Line Endresen i BRAK.

– Vi ser frem til fortsettelsen!, avslutter en glad Monica Larsson i Norsk Rockforbund.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.