Turn Around And Look – Moden flinkispop

Turn Around And Look – Moden flinkispop

Da singelen I´ts All Right ble sluppet som en forsmak på plata før sommeren i år, låt det mistenkelig likt deres forrige skive, med navnet Jim Stärk.

Dette var den grundig gjennomførte plata som virkelig bidro til at gruppa slo gjennom kommersielt i det ganske land, men ikke nødvendigvis deres mest spennende utgivelse. Derfor er det svært gledelig å konstatere at Turn Around And Look står trygt på egne ben. Her finnes nye kreative vendinger i musikken, samtidig som de har beholdt den litt skranglete formen som har fulgt bandet helt fra den spede, men nydelige begynnelsen tilbake i 2002, da debutplata Ten Songs And Hey, Hey, Hey kom til verden.

De første platene til Jim Stärk var sterkt preget av tristesse, mens de i fjor gikk over til å skape en mer livsglad og muntrere pop på den tidligere nevnte kommersielle suksess. Heldigvis, vil mange si, lot de ikke denne suksessen gå helt til hode på seg, og har nå beveget seg noe lenger i retning av de mørkere sider ved livet igjen. Og enn hvor mye dette kan høres ut som en selvmotsigelse – Turn Around And Look har blitt en vakrere utgave enn forgjengeren.

Plata skal etter sigende ha blitt spilt inn i Brasil, og det er fristende å tro at vokalist og låtskriver Einar Stokke Fadnes har latt seg inspirere noe av sydligere tradisjoner på enkelte av låtene. Likevel er det altså mye igjen av den melankolske popen som tidligere særtegnet bandet, og kombinasjonen gjør seg faktisk riktig godt som en forberedelse på de stadig mørkere høstkveldene.

Jim Stärk er på mange måter et band som evner å fornye seg, uten at det går på bekostning av viktige elementer som kjennetegner gruppas særegenhet. Med denne plata beviser de at de fortsatt har mye å fare med, og ikke minst kan gjøre ventetiden mot neste plate kanskje enda mer spennende enn hva som var tilfelle før Turn Around And Look kom på markedet.

Man kan med andre ord fortsatt glede seg til å se Jim Stärk på scenen, uten å være redd for at man bare får høre gamle låter med små variasjoner om igjen.

Nils F. Skumsvoll

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.