Tha Blue Carpet Treatment – Et ekte hat trick

Veterangangsterrapperen <b>Snoop Dogg</b> er ute med nytt album. <i>Tha Blue Carpet Treatment</i> er nok en fulltreffer fra hunden.

Gangsterrappere kommer, og gangsterrappere går. De aller færreste takler å måle krefter mot tidens tann. Samme hvor mange ganger de har blitt skutt, hvor mange år de har sittet bak lås og slå i et høysikkerhetsfengsel eller hvor store de er kjeften, er det svært få som vil bli husket lenger enn spilletiden av hitsingelen deres.

Snoop Dogg, derimot, han er og blir nummer én. Hans nye utgivelse Tha Blue Carpet Treatment bekrefter at det er ingen som behersker gangsterrapformatet bedre enn nettopp ham.

Men han er ikke alene om suksessen. For som på den meget gode R&G (Rhythm & Gangsta): The Masterpiece fra 2004, har hunden rasket med seg et stjernespekket lag av samarbeidspartnere. Nate Dogg (på Crazy), Cypress Hills B-Real (på førstesingelen Vato), The Game (Gangbangn 101), R. Kelly (That’s That S***), Stevie Wonder (Conversations) og Dr. Dre og D’Angelo på den flotte, flotte smygeren Imagine er bare et utvalg av de figurene som å finne på denne nesten 80 minutter lange skiva. På produsentsiden finner vi blant andre nevnte Dr. Dre (tre spor), Neptunes (to spor) og Timbaland. De beste av de beste, selvfølgelig.

Nå det er så tett mellom de celebre gjestene, kunne mange artister blitt kvalt. Men ikke Snoop Dogg. Han skinner for sterkt til å bli plassert i skyggen av noen som helst. Den naturlige autoriteten i fremtoningen i mikken, blandet sammen med en herlig hedonistisk holdning, etterlater liten tvil om hvem som er fus-sjefen i hip hop-spillet. Han har kanskje gitt ut noen heslige skiver siden den klassiske debutplaten, men når han er på sitt beste, som han utvilsomt er her, er han enkelt og greit sjefen.

Tha Blue Carpet Treatment rommer 21 spor, et antall som i utgangspunktet er fullstendig uhørt stort. Derfor er det smått utrolige at det er så få halvlunke bidrag her. Det går slag i slag med banger etter banger, høydepunkt etter høydepunkt.

Ta for eksempel låta Pss!, der han støttes opp av Jamie Foxx, Don’t Stop med War Zone (Goldie Loc, Mc Eiht og Kam) og Kurupt, LAX, der han har med seg Ice Cube, en annen veteran, og Boss’ Life med Akon som gjest. Solide enkeltbidrag som føyer seg pent i rekke med oppturer, alle sammen,

Tre gode album som Paid Tha Cost To Be Da Bo$$, R&G (Rythm & Gangsta): The Masterpiece og nå, Tha Blue Carpet Treatment rett etter hverandre? Ifølge regelboken undertegnede er i besittelse av, skal slik innsats bli kreditert som et godt, gammeldags hat trick. Kommersiell hip hop blir nemlig ikke bedre enn dette i år.

Om Andreas Haslegaard