Vinnere av Salvatore-billetter

Vinnere av Salvatore-billetter

Tekst: Rockefeller (redigert)
Foto: Racing Junior (promo)

Disse eksperimentelle instrumentalistene har revitalisert besetningen med to nye engelskmenn, og er alstå ute med sitt nytt album Days Of Rage, som så dagens lys 1. januar.

Vi stilte følgende spørsmål:
I hvilket år albumdebuterte Salvatore?

Riktig svar er 2000, året da Salvatore albumdebuterte med utgivelsen Clingfilm.

De to vinnere som hver kan ta med seg en gjest til konserten heter Yngve og Marit. Vi gjør oppmerksom på at aldersgrensen på John DEE under denne konserten er 18 år, og at vinnerne må kunne legimitere seg i døren da de vil bli satt på gjesteliste.

Fotograf: Racing Junior

Kollektivet Salvatore ble til i Brugata i Oslo i 1998, og har gitt ut seks album til nå, turnert i hele Europa og vunnet gjeve priser (blant annet Spellemannspris i 2003). De spiller fengende rytmisk elektronisk rock og elsker å improvisere.

Det fortelles at musikerne som startet Salvatore gjorde det etter å ha lyttet til tyske Neu!. Den opplysningen gir mening, også i møte med Days Of Rage, som lar slagkraft og rytmisk tydelighet sitte ved roret. Bandet har tidligere samarbeidet med blant andre Tortoises John McEntire og blitt plassert i skjæringspunktet mellom postrock og krautrock.

Dagbladet skriver i sin anmeldelse av Days og Rage: «Joda, Salvatore er fortsatt et stort sett medrivende instrumentalorkester der de bygger opp og ned stemninger og forløser sine eskalerende grooves i øyeblikk av eufori og rockekstase, og smetter inn et kryddermål med rytmer og lyder fra verdensmusikken innimellom. De rocker en anelse hardere enn før, og det knitrer og blipper mer enn sist».

Se Salvatore, et av landets mest kredible og internasjonalt anerkjente band, på John DEE 2. februar. Oppvarmere for kvelden er for øvrig også vel verdt å få med seg: Center Of The Universe, et enmanns rockband bestående av Jørgen Skjulstad, og Ranheim, et rockband fra, nettopp, Ranheim (ved Trondheim).

Ytterligere informasjon om bandet finner du på Salvatores hjemmeside.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.