Slutt for The Beautiful South

Slutt for The Beautiful South

Dermed blir fjorårets Superbi, The Beautiful Souths niende langspiller, også stående som Hull-gjengens svanesang. Gruppen hadde sin beste periode kommersielt og kanskje også kreativt frem mot midten av 90-tallet, og sto bak iørefallende radioslagere som Song For Whoever, A Little Time og Don’t Marry Her (F**k Me).

The Beautiful South ble grunnlagt av Paul Heaton og Dave Hemingway, i kjølvannet av at det toneangivende 80-tallsbandet The Housemartins gikk i oppløsning. Den erkebritiske og tørrvittige Heaton var hovedvokalist og –låtskriver i begge bandene.

I pressemeldingen oppgir The Beautiful South at splitten kommer ”som følge av musikalske likheter(!)”

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.