Shrunken Heads – Helt greit fra Jan Jeger

Shrunken Heads – Helt greit fra Jan Jeger

Helt sidene dagene med Mott The Hoople har Ian Hunter vist seg som en utmerket låtskriver og låter som All The Way To Memphis, I Wish I Was Your Mother og Roll Away The Stone burde være gode nok bevis på det. Hans solokarriere har derimot vært av det mer varierte slaget, men album som solodebuten Ian Hunter (1975), You`re Never Alone With A Schizophrenic (1979) og livealbumet Welcome To The Club (1980) står som Hunters desiderte høydepunkt. I tillegg må det nesten være en ære å bli covret av selveste Barry Manilow!

Shrunken Heads er ikke av Ian Hunters beste utgivelser, men er likevel et trivelig gjensyn med en helt som dessverre har gått litt i glemmeboken. Shrunken Heads inneholder elleve forholdsvis snille poprocklåter, produsert av Hunter selv i samarbeid med gitaristen Andy York (John Mellencamp). Den er som seg hør og bør spekket med vittige hverdagsbetraktninger og små politiske stikk som for eksempel på Soul Of America og Fuss About Nothin’. I tillegg har han erkjent at han begynner å bli gammel og låttiler som When The World Was Round og I Am What I Hated When I Was Young sier sitt.

Musikerne Ian Hunter har med seg på Shrunken Heads har alle imponerende cv-er. Foruten Andy York deltar folk som Jeff Tweedy (Wilco), Graham Maby (Natalie Merchants) og Jack Petruzzelli (Rufus Wainwright) med sine musikalske talenter.

De bidrar alle til å gjøre Shrunken Heads til en forholdsvis trivelig lytteropplevelse selv om rockerne er blitt snillere siden syttitallet og de grandiose balladene som Hunter er så kjent for ikke er like grandiose lenger.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.