Engasjerende program

Engasjerende program

Storåsfestivalens program har vært gjenstand for mye diskusjon de siste månedene. Åge Aleksandersen og Hans Rotmo kunne de fleste svelge med litt overtalelse, men Ole Ivars var dråpen som fikk det til å renne over for flere i Trondheims lokalaviser og i festivalens eget forum.

Men Storåsfestivalen har på ingen måte blitt et dansebandsarrangement eller festival for gamle gubber. Ole Ivars, som sikkert vil være et kuriøst innslag på rockfestivalen, ledsages av både trygge og spennende band.

På den trygge siden av programmet finner vi festivalgjengangere som Motorpsycho, BigBang og The Cumshots. På den andre, friske pust som Samvirkelaget, Rockettothesky og The Lionheart Brothers.

Fra USA i vest til Japan i øst
I tillegg til store mengder norske artister byr festivalen på innslag fra Sverige, Finland, Sierra Leone, USA og Japan. Det blir blant annet sigøynerrock med amerikanske Gogol Bordello (bilde t.v.), og psykedelisk med de utenomjordiske/japanske jentene i eX-Girl.

Mest skulderklapp har nok bookingansvarlig fått for å ha kapret Dinosaur Jr. Det amerikanske rockbandet gjorde comeback i februar i år med albumet Beyond. Det første albumet bandet har utgitt siden 1997, og det første med originalbesetning siden 1988.

Torsdag 27. juli starter festen, og programmet for åpningsdagen spenner fra verdensmusikk med Mari Boine til hard svensk punk med Dia Psalma (bilde t.h.) og Millencolin. Et spenn som beskriver festivalen godt.

Bekreftede artister: Balkan Beat Box (US), Cult Of Luna (S), Amulet, The Cumshots, Draumir, BigBang, Cloroform, Dinosaur Jr. (US), Black Belt (S), The Fuel, The Grand, eX-Girl (JP), Dia Psalma (S), The Flaming Sideburns (FIN), Texum, Gode Ord Dør Sist, Gogol Bordello (US), Heroes & Zeros, Hellsongs (S), Kakkmaddafakka, Hans Rotmo Og Vømlingan, Mari Boine, Keep Of Kalessin, Liljedugg, Motorpsycho, Lillasyster (S), Midlake (US), Millencolin (S), The Lionheart Brothers, Null$katte$nylterne, Rockettothesky, Manna og Raggabalder, NOIA, Snöras, The Moving Oos, of Montreal (US), Samvirkelaget, Monolithic, Rest Of My Life, Temper, Ole Ivars, Red Harvest, Tuna Laguna, Sierra Leone’s Refugee All Stars (SL), The South, Åge Aleksandersen & Sambandet, Taxi Taxi! (S), Honkytonk Trouble, HGH, Ella Guru.

Thomas Olsen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.